Uitleentips

 • Kies het juiste speelgoed voor jouw kind
  Let erop dat je speelgoed kiest dat goed aansluit bij de leeftijd en ontwikkeling van je kind. Onze vrijwilligers helpen je, aan de hand van de speelgoedschijf, graag om tot een goede keuze te komen.
 • Zuinig op elkaars spullen!
  Is alles compleet? Ziet het speelgoed er netjes uit? Is er niets kapot? Als ouder en opvoeder ben je verantwoordelijk voor het geleende speelgoed. Geef dit ook mee aan je kinderen en stimuleer dat zij ook zuinig zijn op het speelgoed dat ze lenen bij SpeelOké.
 • Houd kleine onderdelen apart
  Leen je speelgoed met veel kleine onderdelen (zoals bijvoorbeeld Playmobil) dan raden wij u aan om bij jonge kinderen deze onderdelen even apart te houden. Maak zelf de inschatting hoe zorgvuldig jouw kind omgaat met het geleende speelgoed. Zo voorkom je dat er een onderdeel mist bij inlevering van het speelgoed.
 • Geen gedoe met kleingeld: pinnen kan ook
  Wil je niet elke keer zoeken naar kleingeld om speelgoed te kunnen lenen? Geen probleem, bij SpeelOké kun je vanaf € 1 pinnen.
 • Handig overzicht
  Wil je weten wat er te leen is bij SpeelOké? Kijk dan in onze speelgoedmap. Vraag er gerust naar! Zoek je iets specifieks? Vraag het aan onze vrijwilligers. Heb je ideeën voor het aanschaffen van speelgoed, vermeld dit dan op het formulier voorin de speelgoedmap!
 • Net te laat? Geen probleem!
  Is dat leuke spel uitgeleend? Of rijdt net die stoere skelter de speelotheek uit? Vraag dan aan onze vrijwilligers of zij het speelgoed dat je graag wilt lenen, voor je reserveren. Je krijgt dan bericht als het speelgoed weer terug is, zodat je het een volgende keer kunt lenen.