Spelregels

Voor het lenen van speelgoed bij SpeelOké gelden er een aantal spelregels:

 • Maximaal drie stuks speelgoed per keer
  Met één abonnement kun je per keer drie stuks speelgoed lenen.
 • Check of het compleet is!
  Voordat je het speelgoed mee naar huis neemt, raden wij aan om te controleren of het compleet is. Van elk stuk speelgoed is een informatieblad waarop staat aangegeven uit welke onderdelen het bestaat. Is het niet compleet? Meld dit bij onze vrijwilligers. Met het informatieblad kun je thuis nagaan of alles weer compleet is, als de uitleenperiode voorbij is.
 • Kleine bijdrage per stuk speelgoed
  Op elk speelgoed staan stippen vermeld. Het aantal stippen bepaalt het bedrag waarvoor je het speelgoed kunt lenen. Van € 0,50 voor het kleinere speelgoed tot maximaal € 1,50 voor de grote en duurdere materialen, zoals bijvoorbeeld een skelter.
 • Drie weken lekker spelen
  Het speelgoed kun je maximaal drie weken lenen. Bij het uitlenen geven wij aan op welke datum het speelgoed weer terug moet zijn. Ben je te laat? Dan betaal je voor elke week dat je te laat bent een boete.
 • Nog niet klaar met spelen? Verlengen…
  Soms is het speelgoed zo leuk, dat drie weken te kort is. Geen probleem. Geef vóór het verlopen van de uitleenperiode door dat je het speelgoed langer wilt lenen. Dat kan tijdens de openingstijden telefonisch of gewoon aan de balie bij SpeelOké. Verlengen gaat per drie weken en kan maximaal twee keer.
 • Wees zuinig op ons speelgoed!
  Als blijkt dat het speelgoed niet compleet, schoon of kapot is, vragen wij om een vergoeding voor vervanging of reparatie.